Revalidatie

Terug op de been, na een blessure of operatie!

Revalidatie is een belangrijk onderdeel nadat uw dier een blessure of operatie heeft ondergaan. Door middel van een aangepast schema met oefeningen, aangevuld met chiropractie en/of dry needling behandelingen worden spieren en gewrichten weer klaargestoomd om terug de sport in te gaan.

Dierenarts & Chiropractor

Mariska Martens

Wanneer revalideren?

Het beste moment om te starten met revalideren, is de dag na een ongeval of operatie! In 9 van de 10 gevallen van orthopedisch operaties wordt door klinieken rust gedurende +/- 6 weken voorgeschreven. Dit is achterhaald! Wanneer een hond 6 weken rust houdt na een operatie, zullen zijn spieren in kracht en omvang dusdanig gedaald zijn, dat ze bijna niet meer op het oude niveau terug kunnen komen. Met behulp van een goed revalidatieplan, kan dit voorkomen worden.  Na de meeste operaties starten we ongeveer een week nadien met de revalidatie.

Wat is revalidatie?

Revalidatie is het traject dat we aangaan na een ongeluk, blessure of operatie om het lichaam weer zo veel mogelijk te laten functioneren als voor die tijd. Het is een traject waarin verschillende (balans)oefeningen, therapieën en medicatie elkaar in een specifieke volgorde zullen opvolgen. Hierbij wordt rekening gehouden met de hersteltijd van spieren, pezen, gewrichten en beenderen. Gedurende een revalidatieperiode zal er gewerkt worden aan kracht, balans, coördinatie en conditie.

Mogelijkheden voor revalidatie

Het is mogelijk om in samenwerking een revalidatieplan op te stellen met oefentherapie en / of hydrotherapie. Ook technieken als chiropractie en dry needling zijn een enorme meerwaarde tijdens de revalidatie.